Парк и градина. Външно осветление – красота и през нощта

Да направите градината или парка по-красиви и през нощта, днес е лесно изпълнима задача.

За да изберете подходящо осветление за своята градина, разгледайте и набележете внимателно кои са по-тъмните зони, къде е нужно да подходите практично и къде да отпуснете фантазията си. Уверете се, че осветителните тела, които купувате, са безопасни за употреба на открито. Те трябва да са с минимална степен на прахо- и влагозащита IP44.

В градината обикновено се поставят ниски осветителни тела. Те осветяват тъмните зони и алеите, където се движат хора. Алеите трябва да са удобни и безопасни за вървене, когато навън е тъмно. Добро решение е да се използват енергоспестяващи лампи – не забравяйте, че този тип осветление свети през цялата нощ.

Силното осветление, непосредствено около дома ви, има доказан възпиращ ефект върху евентуални нарушители. Можете да използвате прожектори с датчици за движение.

През нощта осветлението в парка и градината създава атмосфера и присъствие. С прожектори от гамата на VIVALUX с насочена светлина могат да се осветят интересни архитектурни детайли в градината – фонтан, растителност, скулптура. Така ще подчертаете особености на градината. Прожекторите с енергоспестяващи и LED лампи осигуряват нисък разход на енергия.

11.121 ms. | 2.00MB
Използваме "бисквитки", за да персонализираме съдържанието и рекламите, да използваме възможностите на социалните мрежи и да анализираме трафика. Ние също така споделяме информация за използването на сайта ни с компании, с които си партнираме относно социални мрежи, реклама и анализи.
прочети повече