Нови енергийни етикети VIVALUX

Нови енергийни етикети VIVALUX

От 1 септември 2021 г. според Делегиран регламент (ЕС) 2019/2015 влизат в сила нови енергийни етикети за светлинните източници. Промените са няколко и целят да улеснят потребителите при избора им на подходящ за тях светлинен източник.

Новите етикети са само за светлинни източници, което включва всички видове насочени и ненасочени лампи, LED модули, както и онези осветителни тела, които не могат да бъдат разглобени за проверка без да се наруши целостта им (пример за такива са светещите рафтове, огледала, витрини и т.н.). За всички останали продукти за осветление енергиен етикет не се изисква.

Регламент (ЕС) 2019/2015 въвежда изисквания към он-лайн магазините за начина на показване на класа на енергийна ефективност и на визуализиране на етикета с преобразуваната скала. Преходният период за това са 14 работни дни, т.е. в срок до 23.09.2021 г. за всички продукти, продавани по интернет трябва да бъде показан новият етикет.

За физическите магазини срокът за замяна на етикетите от страна на доставчиците е 18 месеца. Това означава, че до 28.02.2023 г. магазините ще могат да продават продукти със старите етикети, а след тази дата продуктите ще трябва да се изтеглят от магазините или старият етикет да бъде покрит с нов.

Нашата компания е готова да изпълни задълженията си като доставчик на светлинни източници с марка VIVALUX. За целта предоставяме електронни енергийни етикети, които могат да се изтеглят от линка:

https://vivalux.bg/upload/EEI_2021/

Етикетите са във формат, подходящ и за печат.

Поетапно опаковките на продуктите ни ще бъдат актуализирани и на тези за светлинните източници ще бъде показана новата скала и съответният клас на енергийна ефективност на съдържащия се вътре продукт.

Допълнителна информация за настъпилите промени можете да получите от сайта https://bg.label2020.eu/, както и от информационната брошура (виж файла за изтегляне по-долу).

Текстът на регламент (ЕС) 2019/2015 е достъпен на сайта на Европейския съюз.

Галерия

Файлове

12.864 ms. | 2.00MB
Използваме "бисквитки", за да персонализираме съдържанието и рекламите, да използваме възможностите на социалните мрежи и да анализираме трафика. Ние също така споделяме информация за използването на сайта ни с компании, с които си партнираме относно социални мрежи, реклама и анализи.
прочети повече